WAT WE DOEN

Het Manhattan van Haarlem: ‘Woodscraper’

Haarlem ontwikkelt zich steeds meer als een aantrekkelijke woonstad. Het concept van de compacte stad is een belangrijke strategie om een duurzame en hoogwaardige stadsontwikkeling te realiseren. In opdracht van Cobraspen is een voorstel ontwikkeld voor de transformatie en uitbreiding van het bestaande kantoorgebouw Fonteinlaan 5 naar een uniek woongebouw.

Deze negentien verdiepingen tellende woontoren kan dienen als een nieuw herkenningspunt voor de stad en is ontworpen met respect voor bestaande stedelijke waarden, zodat ze bijdraagt aan het hedendaagse karakter van Haarlem. Het huidige kantoorgebouw aan de Haarlemmerhout wordt gedeeltelijk opnieuw ontworpen en gedeeltelijk gesloopt om te worden getransformeerd tot ‘Woodscraper’.

Het plan is geïnspireerd op de klassieke wolkenkrabbers rond Central Park in New York, zoals het Woolworth-gebouw en The Sherry Netherland Hotel. De rijke versiering en de getrapte contouren creëren een in het oog springend silhouet. Tegelijkertijd verwijst het gebouw naar het karakteristieke metselwerk van Nederlandse huizen. Het ontwerp is multifunctioneel, duurzaam en iconisch.

Waar

Fonteinlaan, Haarlem (Nederland).

Wat

Herontwikkeling kantoorgebouw.

Uniek

Buitengewoon ontwerp voor de stad Haarlem.

Wauw

Eerste wolkenkrabber van Haarlem.

MEER WETEN OVER ONZE PROJECTEN?

Neem contact met ons op!