WAT WE DOEN

We realiseren projecten

Cobraspen realiseert projecten die vastgoed transformeren en voorzien van toekomstbestendige nieuwe functies. We worden uitgedaagd door onroerend goed dat zijn oorspronkelijke functie heeft verloren. Vaak worden gebouwen verwaarloosd en zullen ze waarschijnlijk worden afgebroken en vervangen. Bij Cobraspen leggen we ons daar niet snel bij neer en zoeken we naar een oplossing waarbij waardevolle gebouwen behouden kunnen blijven.

Door een ander perspectief te nemen, slagen wij erin onroerend goed een nieuwe toekomst te geven zodat het weer winstgevend te exploiteren is. Juist hierdoor kan de geschiedenis en de architectuur van het oorspronkelijke gebouw worden behouden. Veel historische herenhuizen zijn door ons getransformeerd tot exclusieve kantoren, huizen of appartementen. Op dit momenten bevinden zich een monumentaal schoolgebouw uit 1883 en diverse herenhuizen in Amsterdam, Overveen en Haarlem in de ontwikkelingsfase.

De meest memorabele prestatie van Cobraspen is misschien wel de transformatie van Landhuis Elswout dat dateert uit 1663. Landhuis Elswout is herbouwd volgens oorspronkelijke plannen uit 1884 en functioneert nu als ons hoofdkantoor. We zijn er trots op ons erfgoed levend te houden op een manier die ze geschikt maakt voor de toekomst.

Onze projecten

MEER WETEN OVER ONZE PROJECTEN?

Neem contact met ons op!