HET CONCEPT

SugarCity Events

SugarCity Events heeft meer dan 10.000 vierkante meter industriële evenementenruimte in gebruik. Het biedt een unieke combinatie van originele kenmerken van de suikerfabriek, die van 1863 tot 1992 opereerde op het terrein, en de allernieuwste technologie. De hoge plafonds, de ruimtes met meerdere verdiepingen, het indrukwekkende atrium en andere historische details zorgen voor een ruige, industriële omgeving voor een breed scala aan evenementen. Elke ruimte heeft een eigen geschiedenis, wat SugarCity Events uniek maakt. Omdat de ruimtes individueel of in combinatie kunnen worden ingezet, zijn de mogelijkheden eindeloos.

In de fabriek wachten nog diverse ruimtes op herbestemming. Naarmate SugarCity Events blijft groeien, worden de mogelijkheden ook groter. Het hele terrein wordt herontwikkeld. Zo zijn er plannen voor een hotel naast de fabriek, zodat bezoekers tijdens een evenement kunnen blijven slapen.

Duurzaamheid is een prioriteit geweest tijdens de transformatie van suikerfabriek naar evenementenlocatie, met de nadruk op het behouden van het oorspronkelijke gebouw en het hergebruiken van bestaande materialen.

website: sugarcityevents.com
Waar

Amsterdam (Halfweg), Nederland.

Wat

Industriële eventlocatie in voormalig suikerfabriek.

Wauw

Originele details van de voormalig suikerfabriek.

TRANSFORMATIE

Van voormalig suikerfabriek naar industriële eventlocatie

In de voormalig suikerfabriek (1863-1992) werd gewerkt aan de productie van suiker. Stoom, herrie van machines en kranen maakten deel uit van het decor op het voormalig CMS-terrein. Iedereen die langskwam kon de geur van suikerbieten ruiken.

De oudste suikerfabriek van Nederland sloot in 1992 haar deuren en sinds 2002 wordt deze locatie herontwikkeld door de Cobraspen Groep tot unieke evenementenlocatie. Tijdens dit proces is de fabriek volledig intact gebleven. De moderne technieken die een hedendaagse evenementenlocatie nodig heeft, zijn subtiel en met respect voor het karakter van de fabriek aangebracht.

De kracht van de voormalig suikerfabriek komt nu tot uiting in het unieke industriële decor dat zij biedt. Met de vele memorabele evenementen wordt in de fabriek steeds opnieuw geschiedenis geschreven.

CENTRALE EVENTLOCATIE VOOR (INTER)NATIONALE EVENEMENTEN

Goede bereikbaarheid

SugarCity Events is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Voor de deur ligt het NS-station Halfweg-Zwanenburg, waar meerdere keren per uur treinen stoppen in de richting van Haarlem en in de richting van Amsterdam. De voormalig suikerfabriek is met de auto via verschillende A- en N-wegen goed te bereiken. Bovendien beschikt SugarCity Events over eigen parkeerplaatsen. Ook voor internationale gasten is SugarCity Events goed bereikbaar, Amsterdam Airport Schiphol ligt op slechts 15 minuten rijden.

Wat is de locatie van dit concept?