WAT WE DOEN

Herontwikkeling ‘Koningslaan 39’

Aan het Vondelpark in Amsterdam Oud-Zuid heeft ontwikkelaar Cobraspen Groep vijf stijlvolle appartementen opgeleverd. Deze prachtige herontwikkeling van kantoorgebouw naar luxe appartementencomplex dankt haar naam Kingfisher Building aan het ijsvogeltje die in het Vondelpark aanwezig is.

Gebouw met een facelift
Cobraspen Groep heeft samen met het vooraanstaande bureau Kentie & Partners Architekten het ontwerp voor de transformatie van kantoorgebouw naar stijlvolle appartementen gerealiseerd.

Met liefde voor het oorspronkelijke ontwerp heeft het gebouw een facelift gekregen. Zo heeft de gevel een kwaliteitsimpuls gekregen dankzij het toevoegen van handvormsteen en zijn de horizontale voegen verdiept en donkerder gemaakt. Aan de andere zijde is de aluminium pui vervangen door een veel slankere stalen pui en zijn er ruime balkons toegevoegd.

De riante verdiepingen zijn opnieuw ingedeeld. Het gebouw heeft een ruim souterrain gekregen en op het dak bij het penthouse is een royaal terras aangelegd. Ook is de karakteristieke marmeren trap behouden, net als de voor de jaren ’60 kenmerkende lift met de typerende ronde ramen.

De appartementen zijn van alle moderne gemakken voorzien en zijn uitgerust met een Niko Home Control systeem. Met deze innovaties ontwikkelt Cobraspen een comfortabel thuis.

Fictieve historie
Het Willemspark werd in 1881 door J.G. van Niftrik ontworpen als villapark rondom de vijvers die doorlopen in het Vondelpark, Amsterdam. Pas vanaf 1902 werd de villawijk tussen het Vondelpark en de Koninginneweg aangelegd, en vernoemd naar Koning Willem III.

De Duitse bezetters moesten echter niks hebben van het Nederlandse koningshuis. Voor alle straatnamen die naar leden van het koningshuis vernoemd waren, moest een andere naam worden bedacht. De hernoeming van deze straat is voorkomen doordat Amsterdamse ambtenaren de Duitsers wijsmaakten dat de straat vernoemd was naar de fictieve Brits-Nederlandse componist ‘Willem Spark’. Dit ging zelfs zo ver, dat er in 1943 een lezing werd georganiseerd ter ere van de geboortedag Willem Spark.

Waar

Amsterdam Oud-Zuid.

Wat

State-of-the-art herontwikkeling van kantoorpand ‘Koningslaan 39’.

Uniek

Fictieve historie ter bescherming van de straatnaam.

Koningslaan 39

Kingfisher Building

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Neem contact met ons op!

Locatie van Kingfisher 39