Aan het woord | Commercial Manager Htel Serviced Apartments Roger Wiersma

“Wij vinden altijd een passende oplossing, dat komt door onze persoonlijke benadering”

2018 is een bijzonder jaar voor het team van Htel Serviced Apartments. We bestaan namelijk 15 jaar. Htel was de eerste professionele aanbieder van serviced apartments in Nederland en bood expats en zakenreizigers een thuis wanneer zij van huis waren. Ook vandaag de dag is Roger Wiersma (34), Commercial Manager bij Htel Serviced Apartments, nog overtuigd van de kracht van het concept.

Hoe ben je bij Htel terechtgekomen?
“Ik ben geboren en getogen in Friesland, in Leeuwarden om precies te zijn. Zeven jaar geleden verhuisde ik naar Amsterdam. Inmiddels ben ik alweer drie jaar werkzaam bij Htel Serviced Apartments. Voordat ik hier kwam werken, was ik werkzaam in de evenementenbranche. Maar het unieke concept en de ambitieuze organisatie spraken mij erg aan en ik besloot te solliciteren.”

Wat doe je precies in jouw functie als Commercial Manager?
“In deze functie ben ik de schakel tussen klanten en onze interne afdelingen. Een groot deel van mijn tijd besteed ik aan het proactief ontzorgen van mijn klanten en het aangaan van nieuwe samenwerkingen. Voor zowel bedrijven die huisvesting zoeken voor hun werknemers, als voor de vrijetijdssector. Ook werken wij samen met diverse partners, waarmee ik het contact onderhoud. Belangrijk daarbij zijn het geven van rondleidingen, afspraken op locatie, en het bezoeken van netwerkevenementen en (inter)nationale beurzen. Verder heb ik regelmatig contact met ons marketingteam op het hoofdkantoor over acties voor onze klanten en gasten.”

Hoe leg jij het concept van serviced apartments uit als je aan vrienden vertelt over het bedrijf waar je voor werkt?
“Dat ik net begon bij Htel kwam ik er in de gesprekken die ik voerde al snel achter dat ons concept nog unieker was dan ik al dacht. Het bleek nog onbekend terrein voor velen, ondanks dat wij dit jaar dus al 15 jaar bestaan. Om die reden probeer ik het te vergelijken met een hotel, maar ik leg dan uit dat we ons onderscheiden op het gebied van ruimte, rust, bereikbaarheid en de prijs-kwaliteitverhouding. Onze appartementen hebben bijvoorbeeld een eigen keuken en zijn gelegen in rustige wijken die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer, je kunt dus echt leven als een local. Daarnaast kun je genieten van hotel services, het comfort niveau is daardoor hoog. Ondertussen opereren er meer spelers op de markt. Ik zie dit echter als een positieve ontwikkeling. Het houdt ons niet alleen scherp, maar hierdoor wordt ‘serviced apartments’ een veel bekender begrip. En dus sneller herkenbaar voor onze doelgroep.”

Je werkt nu drie jaar voor Htel. Wat vind je zo leuk aan het werk?
“Het samenwerken met zoveel verschillende organisaties en culturen vind ik erg leuk. Het is een dynamische en internationale werkomgeving waar je creativiteit en servicegerichtheid soms op de proef worden gesteld, maar voor elk probleem vinden wij een oplossing. Dat komt door onze persoonlijke benadering.”

Wat merk jij dat klanten belangrijk vinden?
“Dat is absoluut het ontzorgen! Ons reserveringsteam staat zeven dagen per week paraat en we zorgen er altijd voor dat we dezelfde dag reageren op een aanvraag. Dat is wat de klant verlangt. Daarnaast is de receptie op beide locaties 24/7 bemand en hebben wij een in-house technische dienst. We kunnen dus snel schakelen. Deze services nemen onze klanten veel werk uit handen. Zij weten dat hun werknemers bij ons in goede handen zijn. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ook is het belangrijk een warm contact te onderhouden met de klant, te weten wat er speelt binnen hun bedrijf. Zo bleek onlangs uit een gesprek dat het bedrijf op zoek was naar een goede evenementenlocatie. Wij brengen onze klant dan graag in contact met SugarCity Events. Dit bedrijf valt net als Htel onder de Cobraspen Groep. Idealiter zoeken wij dan natuurlijk naar een combinatie waarbij wij de accommodatie kunnen verzorgen, en SugarCity Events de locatie voor het event. Een stukje extra service. Hier ligt mede ons onderscheidend vermogen.”

Wat doe jij om klanten te ondersteunen?
“Het belangrijkst is het reserveringsproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Dat is niet altijd eenvoudig, omdat elk bedrijf een eigen manier van werken heeft. Mijn taak is in zo’n geval de vraag helder in kaart te brengen en daar zo snel mogelijk een passende oplossing voor te vinden. Een oplossing die voor beide partijen werkt.”

Heb je nog een leuke anekdote voor ons?
“We organiseren elk jaar een evenement om onze relaties te bedanken voor hun vertrouwen in onze samenwerking. Het event vond ook een keer in de zomer plaats. Het was al de hele week prachtig zonnig weer en alle voorbereidingen waren getroffen. Wat kon er nu nog mis gaan? Nou, het blijft Nederland.. het weer sloeg een kwartier na vertrek helemaal om. Het onweerde en de plastic schuiframen konden de windstoten zelfs niet verdragen. Het was een wilde vaart van een uur en men heeft het er nog steeds over. Maar we kunnen er in ieder geval nu wel om lachen.”

Wat is het leukste compliment dat je hebt gekregen?
“Dat is eigenlijk een compliment voor ons hele team. Het reserveringsteam had namelijk contact met een groep die eerder bij ons had verbleven. Zij waren erg tevreden over hun eerste verblijf, maar deze keer liep het spaak op het feit dat wij geen ontbijt aanboden. De oplossing? Sinds september 2017 bieden wij de Htel ontbijtbox aan! Jutter & Speijs, een van onze partners, bracht ons in contact met een leverancier die ons kon helpen dit concept te realiseren. Met als resultaat dat wij niet alleen die specifieke groep een ontbijt konden aanbieden, maar dat wij ook een nieuwe doelgroep hebben aangeboord. Je kunt dus wel stellen dat wij dat stapje extra zetten om onze klanten te ontzorgen.”

Htel bestaat dit 15 jaar. Welke kansen zie jij voor de komende jaren?
“Er zijn nieuwe spelers bijgekomen, maar wij onderscheiden ons van de concurrentie door onze jarenlange kennis en ervaring in deze markt. Wij zijn op de hoogte van de uitdagingen van onze klanten en houden ontwikkelingen in de markt in de gaten. Daarnaast biedt ons concept de mogelijkheid om te groeien en onze services te verbeteren. Die kansen en plannen liggen er al. Daarmee kunnen we het verschil maken.”

“Het samenwerken met zoveel verschillende organisaties en culturen vind ik erg leuk. Het is een dynamische en internationale werkomgeving.”

– Commercial Manager Htel Serviced Apartments Roger Wiersma