SugarCity nóg beter bereikbaar!

Gedeputeerde Laila Driessen van de provincie Noord-Holland heeft vrijdag een cheque ter waarde van € 2,8 miljoen uitgereikt. De cheque – uitgereikt aan loco-burgemeester Frans Zantkuijl van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude- symboliseert de eerste subsidie die Stichting Leefomgeving Schiphol verleent in het kader van het Convenant Omgevingskwaliteit.

Met de subsidie kan de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude de wensen van de bewoners realiseren, die uitdrukkelijk vroegen om een kwaliteitsimpuls aan de bereikbaarheid van het nieuwe station Halfweg.

Het station wordt gerealiseerd als een basisstation, dat alleen via trappen bereikbaar is. De subsidie maakt liften op de perrons en het P+R terrein mogelijk. Ook kan de loopbrug over de N200 worden doorgetrokken tot op het station en kan de door de bewoners gewenste verfraaiing van de voetgangers- en fietsbrug over de Ringvaart worden uitgevoerd.

De subsidie komt uit het budget van de Stichting, dat door drie partijen bijeen gebracht werd: Luchthaven Schiphol, het Rijk en de provincie Noord-Holland. Verder realiseert de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude het stationsvoorplein, een P+R-terrein en een voet/fietsbrug over het voormalig CSM-terrein.

De werkzaamheden starten dit voorjaar en het station wordt medio juni 2012 in gebruik genomen.