Persbericht | Outlet Center definitief groen licht

Hart van Noord-Holland extra op de kaart gezet met komst outlet center op SugarCity

Halfweg, 20 mei 2015. Het outlet center op SugarCity heeft definitief groen licht gekregen. Vandaag is bekend gemaakt dat de omgevingsvergunning is afgegeven aan de Spaanse ontwikkelaar NEINVER om Amsterdam The Style Outlets te realiseren. Verwacht wordt dat in 2017 het nieuwe outlet center met 150 nieuwe winkels open zal gaan.

Boost voor hart van Noord-Holland
Luigi Prins, directeur van Cobraspen Vastgoedontwikkeling: “We zijn zeer blij met deze nieuwe stap voorwaarts voor de wijde omgeving. Wij werken hier met een zeer professionele partij: NEINVER. Het zal een boost geven voor het hart van Noord-Holland en voor de verdere ontwikkeling van SugarCity”.

Verwacht wordt dat Schiphol 5% meer bezoekers kan verwachten die bewust naar deze regio komen om te shoppen. De regio Amsterdam-Haarlem-Schiphol is met de komst van het outlet center nog meer op de kaart gezet als aantrekkelijk gebied voor cultuur, musea en winkelen. Het is een aanvulling aan het toeristische pakket, want naast Schiphol zullen de toeristen van cruiseschepen ook deze regio meer weten te vinden.

Ontwikkeling
De komst van het outlet center zal jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers trekken en tevens 600 nieuwe arbeidsplaatsen creëren voor de regio. Sebastian Sommer, Business Development Director Europe van NEINVER geeft aan dat het een impuls zal geven aan de lokale economie en nauw samenwerkt met de gemeente en lokale partners om dit project tot een succes te maken.

Het ontwerp van het outlet center is van Soeters Van Eldonk uit Amsterdam. Dezelfde architecten die de kenmerkende Silo’s op SugarCity heeft ontworpen. Het ontwerp van het outlet center past bij het industriële karakter van de oude suikerfabriek. Het bureau heeft voor een zorgvuldige aansluiting van het industrieel erfgoed gezorgd.

“Het zal een boost geven voor het hart van Noord-Holland en voor de verdere ontwikkeling van SugarCity.”

– Luigi Prins, Directeur Cobraspen Groep