WAT WE DOEN

Herontwikkeling ‘De Vestingh’

De Vestingh is een pand met een verhaal, een ziel. Het statige herenhuis met monumentale waarde is door Cobraspen Groep omgetoverd tot vijf luxeappartementen. Het karakter van het pand is met zorg en liefde teruggebracht naar de tijd waarin de Haarlemse adel en notabelen ervan genoten, mét alle comfort van de moderne tijd.

Herenhuis met monumentenstatus
Cobraspen Groep heeft het herenhuis met monumentenstatus verbouwd tot vijf luxewoningen. Met behoud en herstel van al het moois dat De Vestingh zo karakteristiek maakt, zijn de woningen gerestaureerd waar nodig is. Elke woning heeft zo zijn eigen, unieke kenmerken.

Met een ongelooflijk oog voor detail zijn de bekleding en afwerking van de woningen afgestemd op de sfeer van het monumentale pand. Hierdoor waan je je in vroegere tijden, terwijl je geniet van al het moderne comfort.

Het vrije zicht over het groene park en de korte loopafstand tot aan het historisch hart van Haarlem, maken deze woonlocatie uniek. Praktisch alle bezienswaardigheden en een leuke mix aan winkels en boetieks zijn binnen een kwartier bereikbaar.

De geschiedenis leeft voort
Het Kenaupark, een stadspark met dertien villa’s en negen symmetrische, geschakelde herenhuizen, werd tussen 1866 en 1868 gerealiseerd als onderdeel van het bolwerk van de verdedigingswerken van de oude stad Haarlem. Architect G.W. Breuker tekende het ontwerp van de huizen, terwijl Haarlemse architect, stedenbouwkundige en landschapsarchitect J.D. Zocher het park, de tuin en het plantsoen ontwierp.

De herenhuizen en villa’s werden gebouwd voor Haarlemse families met aanzien. Ze hadden adellijke lieden en belangrijke burgemeesters als bewoners. Kenaupark 21 maakt onderdeel uit van de rij negen geschakelde herenhuizen en staat ingeschreven in het monumentenregister van Haarlem. Zo leeft de geschiedenis voort in het Kenaupark.

Waar

Kenaupark 21, Haarlem.

Wat

Renovatie statig herenhuis.

Uniek

Herenhuis met monumentale waarde.

Kenaupark 21

De Vestingh

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?

Neem contact met ons op!

De Vestingh